COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

Transportatorii vor 7 lei pentru o călătorie cu microbuzul în Chișinău

15 ian. 2020,, 14:15   Societate
3618 1

Transportatorii cer mărirea prețului pentru călătoriile urbane. Cererea a fost trimisă deja Primăriei Chișinău.

Dacă Consiliul Municipal Chișinău va da curs acestor solicitări, prețul pentru o călătorie cu microbuzul ar urma să coste șase sau șapte lei. Administratorul unor linii de microbuz Veaceslav Găină a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că prețul de cost al unei astfel de călătorii este de nouă sau chiar zece lei. Mai mult, cererea a fost înaintată Primăriei.

”Prețul de cost al unei călătorii este de nouă sau zece lei, iar acum noi solicităm șase sau șapte lei. Transportul public în Chișinău este subvenționat de către Primărie. Noi acceptăm și această subvenționare, nu neapărat să scoată fiecare om bani din buzunar. Oamenii nu vor putea ajunge în anumite zone unde nu are acces transportul public”, a declarat Veceslav Găină.

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa a declarat în cadrul aceleiași emisiuni că dacă autoritățile municipale vor da curs solicitărilor, atunci microbuzele vor dispărea din Chișinău, numărul acestora reducîndu-se în ultima perioadă de la 1800 de unități la 700.

”Numărul unităților de transport s-a redus semnificativ. De la 1800 la 700. Microbuzele vor dispărea din Capitală nu pentru sînt nocive orașului, ci din motiv că nu sînt rentabile”, a declarat Oleg Alexa.0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽