COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Transportatorii privați cer subvenții de 100 de milioane de lei

Transportatorii privați cer subvenții de 100 de milioane de lei

Ori ne dați subvenții, ori majorăm tariful - acest mesaj l-au auzit cîțiva consilieri municipali de la patronii firmelor de transport care au sistat activitatea microbuzelor.

Cele două părți s-au întîlnit ieri în cadrul unei dezbateri publice în incinta primăriei capitalei. Patronii cer ajutoare de 100 de milioane de lei pentru a fi posibilă păstrarea tarifului actual. Dacă autoritățile nu acceptă, vor continua grevele, spun ei, transmite NOI.md cu referire la jurnal.md.

Transportatorii solicită să le fie acordate resurse financiare din subvențiile alocate pentru întreprinderile municipale din domeniu: parcul Urban de Autobuze și Regia Transport Electric. Anual, acestea beneficiază de subvenții de sute de milioane de lei, din care se suplinesc diferențele dintre costurile reale ale călătoriilor și cele stabilite de Primărie. Astfel, potrivit calculelor Direcției transport public și căi de comunicație, prețul real al unei călătorii cu troleibuzul este de aproape patru lei, iar cu autobuzul se ridică la peste 9 lei. Dacă nu se va găsi o soluție, transportatorii promit că își vor sista activitatea.


La dezbateri, cele două părți nu au reușit să ajungă la un numitor comun. Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Lilian Copaci a declarat că problema urmează să fie abordată la următoarea ședință a Consiliului Municipal. Potrivit calculelor primăriei, cele aproximativ 700 de microbuze puse pe linie, ar putea fi înlocuite estimativ de 150 de autobuze. O călătorie cu microbuzul în capitală costă trei lei, prețul fiind stabilit acum treisprezece ani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load