COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Transportatorii la protest: ”Întorceți-vă cu fața la transportatori în caz contrar mîine o să ne plimblăm cu căruța”

25 noi. 2021,, 11:37   Societate
1985 1

Protest în Piața Marii Adunări Naționale. Transportatorii au ieșit stradă, fiind nemulțumiți de scumpirea carburanților și de faptul că autoritățile refuză să ajusteze prețul pentru călătoriile cu transportul interurban.

În fața Guvernului au fost parcate zeci de microbuze, șoferii claxonează, în speranța că vor fi auziți. În special șoferii au venit cu un mesaj către vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

"Nu sîntem de acord cu ceea ce face ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Cîteva luni în urmă, ne-am bucurat mult și am spus că uite va fi schimbare, va fi altă atitudine. Ne-am bucurat că vin noi oameni, noi instrumente, noi timpuri. În realitate, în unele domenii situația chiar s-a înrăutățit", declară transportatorii.

Șoferii susțin că au de suferit din cauza transportului neautorizat, care este susținut, în mod ilegal și corupt, de către Agenția Națională Transport Auto (ANTA).

"Cheia rezolvării acestei probleme este în corupția din ANTA. Hai să rezolvăm această problemă, ceea ce va duce la majorarea coeficientului de ambarcare și la schimbarea calculului. Nu va trebui de dublat tariful la călătorie. Nouă ni s-au promis multe, dar cu părere de rău corupția la ANTA înflorește, transportul ilicit înflorește și asta va duce la creșterea tarifului", au mai spus transportatorii.


Șoferii spun că într-un an prețul la motorină a crescut cu 5 lei, iar din această cauză șoferii pleacă din domeniu.

”Noi nu sîntem împotriva poporului, dar să ne dea niște facilități ca să putem supraviețui! Nu avem încotro! Întorceți-vă cu fața la transportatori în caz contrar mîine o să ne plimblăm cu căruța”, spune un transportator.

Șoferii au criticat și modificările la legea carburanților, aprobată de către majoritatea PAS. Potrivit transportatorilor, această lege promovează interesele petroliștilor și îi sărăcește pe cetățenii Republicii Moldova.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X