Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 425

Transportatorii anunță proteste

29 sep. 2020,, 10:13   Societate
2423 0

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto va organiza un protest în fața Guvernului, pe 7 octombrie.

Prin această acțiune, transportatorii vor să-și exprime dezacordul față de protejarea de către organele de stat a contractului ilegal de parteneriat public-privat a gărilor auto și a ilegalităților comise de către SRL ”Gările Auto Moderne” împotriva transportatorilor, după cum argumentează aceștia.

Potrivit transportatorilor, acțiunile organelor de stat sînt îndreptate spre protejarea intereselor lui Alexandru Vîlcu, care ar avea anumite conexiuni politice.

Operatorii de transport sînt nemulțumiți de faptul că solicitările lor anerioare adresate Guvernului, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Proprietății Publice, nu au fost îndeplinite.

„Contractul de PPP a gărilor auto a avut doar scopul de a fura imobilele care constituie gări și stații auto și care sunt amplasate în mun. Chișinău, mun. Bălți și alte aproape 30 de centre raionale precum și a crea o structură monopolistă care va încasa prin șantaj mijloace financiare de la transportatori”, se precizează în declarația ADOPTA.


Potrivit Asociației, inițial guvernarea a solicitat rezilierea contractului de PPP și întoarcerea gărilor în proprietatea statului, dar după ce “unul din beneficiarii acestui „proiect” a devenit Alexandru Vîlcu, poziția organelor de stat s-a schimbat radical, iar ilegalitățile comise de așa-numitul partener privat se bucură de o protecție nemărginită din partea autorităților”.

La protest vor participa în jur de 100 de șoferi, iar acțiunea va avea loc cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice, spun organizatorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий