Cazul Șor stiri: 599

Transportarea materialelor de construcție destinate localităților afectate de intemperii a fost încheiată

17 aug. 21:56   Societate
1806 0

Procesul de transportare a materialelor de construcție destinat localităților afectate de intemperiile din zilele de 25 – 26 iulie, a fost finalizat, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

Bunurile au fost livrate în localități, dar și la casele oamenilor de către salvatori, pompieri, carabinieri, polițiști, dar și angajați ai Armatei Naționale.

Pe parcursul a mai multor săptămîni au fost furnizate materialele treptat în gospodăriile persoanelor care au avut nevoie de suport în vederea efectuării lucrărilor de reparație a caselor, acoperișurilor și altor edificii.

Totodată, salvatorii au oferit ajutor, în reparația acoperișurilor și instalarea foilor de ardezie la locuințele persoanelor în etate.

IGSU menționează că a făcut front comun cu colegii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, dar și autoritățile publice.


În scopul diminuării pagubelor cauzate de situații excepționale cu caracter natural (ploi torențiale cu grindină, însoțite de vînt puternic), la data de 28 iulie 2023 a fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în cadrul căreia a fost aprobată Dispoziția CSE RM nr. 77/2023, prin care Guvernul a acordat ajutoare materiale celor 74 de localități din 6 raioane ale țării (Edineț, Soroca, Rîșcani, Dondușeni, Drochia, Hîncești) care au fost cel mai grav afectate de intemperii.

Astfel, din rezervele de stat a fost alocate bunuri sub formă de materiale de construcții în sumă totală de 16,3 milioane de lei, inclusiv - 64 677 de foi ondulate de ardezie, 493,2 m3 de cherestea și 900 m2 de țiglă metalică pentru reparația mai multor acoperișuri ale caselor de locuit și clădirilor, printre care gimnazii, grădinițe, depozite, primării dar și centre culturale.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, ambulanţă şi tren

Возможно, это изображение 11 человек

Возможно, это изображение скорая помощь, автомобиль, дорога и текст

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?