Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Transnistria a emis un timbru poștal „60 de ani de la zborul lui Iuri Gagarin”

12 apr. 2021,, 15:30   Societate
1685 0

O ștampilă jubiliară „60 de ani de la zborul lui Iuri Gagarin” a fost emisă în Transnistria, relatează Noi.md.

Anularea sa a avut loc astăzi pe platforma expoziției din Parcul Ekaterininski, unde au fost vernisate expozițiile dedicate istoriei Tiraspolului și Zilei cosmonauticii. Dreptul onorific de a aplica primul sigiliu pe noua ștampilă a fost acordat Președintelui RMN autoproclamate Vadim Krasnoselski, care a vizitat expozițiile și a examinat exponatele legate de explorarea spațiului, precum și o expoziție de desene dedicate temelor spațiale și pregătită în cadrul concursului pentru copii „Întîlnește stelele”.

Aproximativ șapte sute de lucrări au fost prezentate juriului. Comisia va trebui să stabilească cîștigătorii, totodată va fi premiat fiecare participant.
Unele dintre desene au fost incluse într-o broșură emisă c ocazia celei de-a 60-a aniversări a explorării spațiului. Primul exemplar a fost prezentat astăzi șefului Transnistriei.

Vadim Krasnoselski și-a exprimat recunoștința față de organizatorii evenimentelor dedicate acestei date de importanță internațională, menționînd ideea privind plasarea unui banner de 11 metri cu imaginea lui Iuri Gagarin pe una dintre clădirile din Tiraspol și emiterea ștampilei jubiliare.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав