Transnistrenii, pentru păstrarea formatului misiunii de menținere a păcii

Transnistrenii, pentru păstrarea formatului misiunii de menținere a păcii

Păstrarea formatului actual al operaţiunii de menţinere a păcii şi prezenţa militarilor ruşi în Transnistria este sprijinită de 85 282 de locuitori ai regiunii.

Aceste rezultate au fost obţinute în urma colectării semnăturilor în oraşele şi regiunile Transnistriei în perioada 16 octombrie - 30 noiembrie 2017.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, pentru colectarea semnăturilor a fost înfiinţată o comisie specială, au fost amenajate puncte speciale în care persoanele cu vîrsta de peste 16 ani au putut semna pentru păstrarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii şi GOTR.

Preşedinta Comisiei pentru prezentarea rezultatelor colectării semnături, consilierul liderului de la Tiraspol, Anna Volkova, a spus că această campanie reprezintă "o contribuţie semnificativă a Transnistriei în dezvoltarea relaţii strînse şi multilaterale cu Rusia", "un răspuns la acţiunile ostile ale autorităţilor Moldovei faţă de operaţiunea de menţinere a păcii şi prezenţa militarilor ruşi în RMN".

Potrivit ei, sondajul poate fi comparat după importanţă cu referendumurile din republică cu privire la atitudinea faţă de Federaţia Rusă, desfăşurate în 1995 şi 2006.

Actul semnat de membrii comisiei va fi trimis atît conducerii Transnistriei, cît şi Rusiei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load