COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7297

Tragedie la Nistru: Un bărbat s-a înecat, după ce a încercat să fugă de grănicerii transnistreni

12 mai. 10:56   Societate
1128 0

Un bărbat în vîrstă de 47 de ani, din satul Răscăieți, Ștefan Vodă și-a pierdut viața în apele Nistrului, după ce a mers cu un consătean la prins pește, dar au fost văzuți și au fost somați de un post mobil al așa-numiților grăniceri transnistreni să se apropie de malul stîng al Nistrului.

Alertați cei doi bărbați au încercat să ajungă înot pe malul drept, dar unul dintre ei s-ar fi încîlcit într-o plasă și nu a mai ieșit la mal.

Infromația ne-a fost confirmată de primarul localității, Ludmila Zagoreț. „Am discutat în această dimineață cu mama victimei. Corpul neînsuflețit al bărbatului se află la o morgă de pe malul stîng, cel mai probabil, la Slobozia. Rudele s-au dus azi ca să-l aducă acasă. Este o tragedie. Bărbatul are doi copii. Din cîte am înțeles, totul s-a întîmplat după un schimb de replici cu așa numiții grăniceri din Transnistria. Ei s-au speriat, au încercat să înoate pe malul drept și unul din ei s-a încîlcit într-o plasă”, ne-a spus primarul.

Potrivit poliției, victima, împreună cu un consătean în vîrstă de 43 de ani, se aflau la pescuit cu o barcă confecționată artizanal. La un moment dat, patru militari transnistreni le-ar fi făcut semn să tragă barca la mal. Bărbații au încercat să fugă, iar doi dintre militari ar fi încercat să înoate după ei. Doar bărbatul de 43 de ani a reușit să ajungă pe malul drept al Nistrului.

Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat în legătură cu acest caz și a solicitat prezentarea informațiilor detaliate reprezentanților Tiraspolului.


„În contextul în care corpul neînsuflețit al persoanei date a fost transportat pe malul stîng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, instituția a solicitat de a fi transmis neîntîrziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate” se arată în comunicatul Biroului politici de reintegrare.

Totodată, mediatorii și observatorii în formatul „5+2” la fel au fost informați pe marginea acestui caz.

Subiectul va fi abordat de către delegația Republicii Moldova la ședința de mîine a Comisiei Unificate de Control.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽