X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Tragedie, evitată la minut. Doi frați minori, salvați de la înec

17 iun. 09:53   Societate
7054 0

Salvamarii din capitală au salvat doi minori de la înec în timp ce se scăldau în Lacul „Valea Trandafirilor” din municipiul Chișinău, notează Noi.md.

Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de 16 iunie 2024 către ora 16:40. Doi frați se scăldau în apa lacului, la un moment dat unul dintre minori a început să se înece. Fratele acestuia i-a sărit în ajutor, dar fără succes.

În scurt timp, incidentul a fost observat de salvamarii stației de salvare pe apă nr. 5, care imediat au intervenit și au scos în siguranță tinerii la mal. Băieții în vîrstă de 17 și 15 ani au fost în afara oricărui pericol nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă părinții și cei care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită mersul la scăldat de unii singuri sau doar în grupuri de prieteni.

Mai mult, maturii sînt rugați să ghideze copiii în apă și să fie vigilenți în timpul activităților desfășurate în mediul acvatic. Totodată, în vederea evitării situațiilor de risc, salvatorii îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare.


Conform datelor IGSU, de la începutul anului, 53 de persoane au fost salvate de la înec de salvamarii stațiilor de salvare pe apă, iar 24 de persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

2
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав