Traficanți de droguri dați pe mîna justiției

Traficanți de droguri dați pe mîna justiției

13 persoane învinuite de circulaţie ilegală a etnobotanicelor în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari, au fost date pe mîna justiției.


În cadrul anchetei s-a stabilit că inculpații au creat o rețea bine structurată de procurare, transportare, distribuire și comercializare a produselor etnobotanice, preponderent în apropierea instituțiilor de învățămînt.


Astfel, unii membri primeau substanțele etnobotanice în cantități mai mari,  alții le repartizau și împachetau în cantități mai mici în pachete de tip zip-lock cu greutatea între 3 – 5 grame, ulterior distribuite pentru realizare dealerilor stradali.


Aceștia, aflîndu-se în locuri publice, în special în apropierea Centrelor de excelență din sect. Botanica mun. Chișinău, zilnic înstrăinau consumatorilor, în mare parte adolescenților, în jur de 100 pachete cu droguri, la un preț de 100 lei per pachet.


Inițial, au fost identificați 11 membri ai grupului, cu vîrsta cuprinsă între 20 și 55 ani, 9 dintre ei anterior judecați pe infracțiuni similare, iar ulterior au fost identificați și reținuți și alți 2 membri ai acestei reuniuni infracționale.


S-a constatat că unul din coordonatorii grupării criminale era un deținut al Penitenciarului nr. 4, Cricova, fiind recunoscut ca un membru al organizației criminale „Patron”.


Urmărirea penală a fost efectuată de către procurorii PCCOCS, în comun cu ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP și ai Inspectoratului Național de Investigații al IGP.


Inculpații riscă pînă la 15 ani de închisoare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load