COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Toți moldovenii care revin acasă, obligați să fie testați la COVID-19

Toți moldovenii care revin acasă, obligați să fie testați la COVID-19

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu inițiativa de a testa toți moldovenii care revin acasă.

„Propunem pentru toată diaspora să organizăm teste obligatorii la intrarea în țară, pentru ca să-i depistăm pe cei care sînt contaminați și pentru a bloca riscul de răspîndire pe teritoriul țării. Sunt acum și teste rapide sau teste care se fac în laboratorul ANSP. Procedura va fi decisă de specialiști”, a spus Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, mecanismul de testare a moldovenilor care revin din străinătate va fi stabilit în cîteva zile și ar putea fi aplicat chiar de săptămîna viitoare.


Totodată, șeful statului le-a cerut cetățenilor care revin în țară să-și cumpere polițe medicale.

„Sper foarte mult că concetățenii noștri ne vor înțelege în cest sens, trebuie să susținem domeniul sănătății.. Noi am avut cazuri cînd au venit din Italia să se lecuiască aici pentru că acolo nu aveau asigurare medicală și noi i-am primit. Dar vă rugăm să acceptați cumpărarea poliței medicale”, le-a transmis Dodon moldovenilor care revin din diasporă.

Precizăm că, în ultimele zile, au fost efectuate mai multe curse charter din diferite țări și au revenit acasă sute de moldoveni. Aceștia au fost obligați să se auto-izoleze la domiciliu timp de 14 zile. Doar în ultimele 24 de ore în țara noastră au fost confirmate alte 28 de cazuri de infecție cu noul COVID-19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load