COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Topul universităților moldovenești 2020. Ce poziții le-au revenit în ratingul mondial

Topul universităților moldovenești 2020. Ce poziții le-au revenit în ratingul mondial

Ranking Web of Universities (Webometrics) a publicat topul universităților din întreaga lume, ediția ianuarie 2020. În acest top sunt analizate peste 24 de mii de universități din întreaga lume, inclusiv 26 de instituții din Republica Moldova.

Potrivit raportului Webometrics, UTM se situează pe primul loc în Republica Moldova, urmată de Universitatea de Stat din Moldova, iar pe locul trei este Universitatea de Medicină și Farmacie, scrie Noi.md cu referire la diez.md.

Indicatorii luaţi în calcul de ranking-ul Web of Universities (Webometrics):


50% – Vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al Universităţii le primeşte de la terţe părţi;

5% – Prezenţa online – poziţia în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe Internet;

10% – Deschiderea – numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate;

35% – Excelenţa – calitatea articolelor ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu.

Paginile web ale instituţiilor au fost incluse în top grație realizării planului de acţiuni privind informatizarea sferei educaţionale din Republica Moldova, care include conectarea tuturor subdiviziunilor universitare la Internet, la bazele de date educaţionale şi ştiinţifice internaţionale, elaborarea şi menţinerea site-urilor web, precum şi dezvoltarea serviciilor informaţionale.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load