COVID-19 în MOLDOVA

Topul liceelor cu cele mai bune rezultate la Bacalaureat

Topul liceelor cu cele mai bune rezultate la Bacalaureat

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a făcut publice rezultatele detaliate ale sesiunii de bază a examenului de Bacalaureat, promoția 2019.

Potrivit informațiilor, doar în 43 de licee din cele 189 din republică a fost înregistrată o rată de 100% de promovare a examenelor. Doar 11 licee se pot lăuda cu o medie generală peste 8 la examene. Există și instituții de învățămînt care au medii mari la bacalaureat, dar un elev sau doi nu au promovat toate examenele, ceea ce a condus la căderea în clasament a acestora.

Liderul topului este Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău unde toți cei 86 de elevi au promovat BAC-ul, iar media la examene a fost 8,99. Pe locul doi s-a clasat liceul „Mircea Eliade” din capitală unde cei 46 de absolvenți au înregistrat o medie la examene de 8,73. Top trei este încheiat de Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău care a avut 60 de elevi în promoția din acest an la Bacalaureat, iar media a fost de 8,54.


Liceul „Spiru Haret” a avut o medie înaltă la examene de 8,65, dar un elev nu a trecut toate examenele de Bacalaureat. Aceeași situație a fost la liceul „Mihai Eminescu” și Liceul Teoretic „Elimul Nou” din capitală care au avut medii peste 8 la examene, dar au avut cîte un elev care nu a promovat BAC-ul. Liceul „Mihail Kogălniceanu” din capitală a înregistrat o medie de 8,15 însă doi absolvenți au picat examenele.

În total, 11 licee au înregistrat medii la examene peste 8. Topul continuă cu următoarele instituții de învățămînt: Liceul de Limbi Moderne și Management din capitală, Liceul Teoretic „Evrica” din Rîbnița, Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău și Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din Bender.

La sesiunea de Bacalaureat 2019 au fost admiși 17 164 de candidați. Dintre aceștia, 10 583 sînt elevi din licee, 3 692 candidați din colegii și centre de excelență, 193 – din universități, 229 candidați s-au înscris în regim extern și 2 467 de restanțieri din sesiunile anterioare. Rata de promovare a BAC-ului după contestații a ajuns la 68,77%.

În perioada 15-22 iulie va fi organizată sesiunea suplimentară a examenului de Bacalaureat. Rezultatele preliminare vor fi anunțate pe 24 iulie, iar rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la 30 iulie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load