COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Topul hiturilor de la Dorin Chirtoacă (VIDEO)

Rămînînd fără treabă pe toate "fronturile", ex-primarul general al municipiului Chișinău, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă continuă să-și demonstreze în public dragostea față de cîntat, în care, evident, își exprimă toate emoțiile și continuă să cînte, în ciuda faptului că, la drept vorbind, nu prea îi reușește acest lucru.

În special, recent, Dorin Chirtoacă a vorbit la postul local de radio, unde, cunoscîndu-se dragostea fostului primar pentru muzică, i s-a propus să interpreteze celebra piesă ”Frumoasa mea” din repertoriul lui Marcel Pavel. Evident emoționat, Chirtoacă a cîntat, sau mai degrabă a încercat să cînte, cîntecul pînă la capăt, ceea ce a provocat reacții diferite din partea internauților.

Trebuie remarcat faptul că, în diferite perioade ale carierei politice a lui Dorin Chirtoacă, au apărut video-uri despre cum el cîntă melodii diferite - de la imnul "Deșteaptă-te, române" pînă la hiturile renumitei trupe ruse "Любэ” care, apropo, este trupa preferată a președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, fapt care i-a șocat pe mulți susținători ai lui Chirtoacă.

În același timp, judecînd după numeroase videoclipuri și dispoziția lui Dorin Chirtoacă în timpul executării melodiilor, repertoriul "Любэ" îi este mai aproape de suflet spre deosebire imnul României, "Deșteaptă-te, române", cu interpretarea căruia în public a avut probleme, evident, din cauza repetițiilor insuficiente.

Vă propunem atenției Dumneavoastră topul hit-urilor de la Dorin Chirtoacă - cîntece unioniste și rusești, pe care le-a interpretat anterior în timpul liber cu colegii-subordonați-amici de pahar, consumînd alcool, distrîndu-se și dansînd.


Un loc special în topul și repertoriul fostului primar rusofob îl ocupă cîntecele legendarei trupe ruse "Любэ": "Давай за жизнь", "Давай-наяривай!", "Скворцы". Înregistrările cu interpretarea acestor cîntece au fost făcute în garaj și, evident, nu au fost destinate publicului larg, au fost interpretate cu prietenii, în "spațiul lor personal".

Deși pentru publicul mai larg, de exemplu, aflîndu-se într-un karaoke, lui Dorin Chirtoacă îi place să interpreteze cîntece mai caracteristice "unioniștilor adevărați", de exemplu, piesa "Treceți, batalioane române, Carpații!", provocînd scandaluri, deoarece majoritatea absolută a vizitatorilor nu iubesc astfel de cîntece.

Se știe că piesa "Treceți, batalioane române, Carpații" este imnul nerostit al unioniștilor. Lucrarea muzicală se referă la un moment istoric în care mareșalul român Antonescu a dat ordinul de a ataca URSS pe 22 iunie 1941 și a rostit fraza "Soldați, vă ordon, treceți Prutul".

Dacă pentru susținătorii ideii Unirii acesta este un cîntec iconic și un moment istoric important, atunci pentru locuitorii Moldovei, ai căror bunici au eliberat Europa de fascism, cîntecul ”Treceți, batalioane române, Carpații” înseamnă începutul anilor teribili de război și moartea a milioane de cetățeni ai URSS.

Astfel, interpretarea acestui cîntec este o provocare deschisă. Este de remarcat faptul că aceeași piesă, Dorin Chirtoacă a cîntat-o mai devreme împreună cu fostul prim-ministru al României, Emil Boc, la nunta fiicei lui Traian Băsescu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load