Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Top 7 alimente care nu-s sănătoase pentru copil

10 feb. 2020,, 03:00   Societate
7146 0

Mulţi copii încep să consume alimente care conţin mult zahăr încă de la o vîrstă fragedă.

Acest lucru face ca papilele lor gustative să îşi piardă din sensibilitate şi, astfel, mîncarea normală să nu mai pară deloc tentantă pentru ei.

Iată 7 alimente aparent sănătoase pe care copiii nu ar trebui să le mănînce deloc:

Sucul

Sucurile sînt populare în rîndul copiilor de diferite vîrste. Acestea sînt convenabile la preţ şi vin ambalate astfel încît să le atragă atenţia celor mici. Dar aici se termină avantajele sucului ambalat. Un pahar de suc conţine 5-6 linguriţe de zahăr. Zahărul dizolvat este absorbit imediat în sînge, ceea ce este rău pentru metabolismul carbohidraţilor. Academia Americană de Pediatrie recomandă consumul de fructe în loc de băutul sucului. Datorită fibrei din fructe, sucul este absorbit treptat. Poţi încerca, de asemenea, să-ţi determini copilul să bea suc proaspăt stors sau un smoothie.


Iaurt

Pentru a alege un iaurt sănătos, trebuie să citeşti ingredientele. În primul rînd, nu cumpăra cele mai periculoase produse din iaurt care nu sînt depozitate în frigider, ci pe rafturi obişnuite. În al doilea rînd, cumpără iaurturi naturale în locul celor dulci. Iaurturile cu fructe conţin mult zahăr, grăsimi şi calorii, ceea ce duce la creşterea excesivă în greutate a copiilor şi la creşterea riscului de apariţie a diabetului zaharat.

Cereale

Fulgii de cereale, muslieul şi alte alimente similare arată foarte sănătos în reclamele care pretind să conţină o mulţime de vitamine şi minerale. De fapt, acesre alimente nu conţin elemente sănătoase. Toate elementele sănătoase de porumb, grîu şi ovăz sînt îndepărtate în timpul producţiei în urma cărei rămîn numai carbohidraţi. Este foarte greu să potoleşti foamea cu acest aliment, aşa că doar cîteva ore mai tîrziu, copilului îi va fi foame din nou. Un înlocuitor bun sînt fulgii de ovăz, la care poţi adăuga fructe şi oleaginoase pentru a crea un mic dejun mai atractiv.

Miere

Copiii cu vîrsta de pînă la 2 ani nu ar trebui să mănînce miere.Aceasta nu poate doar provoca o posibilă reacţie alergică, dar, uneori, mierea conţine bacterii care pot duce la o boală infecţioasă gravă numită botulism.

Struguri

Strugurii conţin vitamine şi minerale de care copiii au nevoie. Dar, există un motiv serios pentru care nu ar trebui să li se permită acestora să îi consume: sînt mari şi alunecoşi, iar un copil se poate sufoca cu ei. De asemenea, strugurii îngreunează digestia unui copil. Bananele pot fi un înlocuitor excelent pentru copiii mai mici de 2 ani.

Multivitamine pentru copii

Vitaminele sînt un subiect destul de controversat. Părinţii adesea de bazează pe cunoştinţele şi pe experienţa lor în loc să consulte un specialist, lucru care este complet greşit şi poate fi periculos. Indiferent cît de utile sînt vitaminele în formă de animale, acestea ar trebui prescrise doar de medic. Copiii trebuie să obţină vitaminele necesare din alimente, nu sînt necesare suplimentele!

Milkshake

Cînd vine vorba de a alege între un suc şi un milkshake, orice părinte s-ar opri la cel din urmă.

Dar, după cum se dovedeşte, ele sînt la fel de periculoase ca sucurile şi conţin o mulţime de grăsime şi de zahăr. Cele mai recente studii spun că consumul unei astfel de băuturi grase poate duce la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Acest produs este periculos chiar şi pentru adulţi, ca să nu mai vorbim despre copii.

Este imposibil să nu îţi laşi copiii să consume zahăr deloc şi nici nu este necesar să o faci. Ceea ce este cu adevărat important este să-i formezi o atitudine corectă cu privire la alimentele dulci. Explică-le copiilor că dulciurile sînt deserturi şi că nu pot înlocui alimentele obişnuite. Dacă o persoană are obiceiuri dietetice bune încă de copil, există o mare probabilitate ca ea să aibă o alimentaţie sănătoasă atunci cînd este adult.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?