TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Top 10 filme de Crăciun pe care să le vezi în timpul apropiat

Luna decembrie este cea mai potrivită pentru a urmări filme de Crăciun, așa că ți-am pregătit o listă cu cele mai bune pe care să le vezi în perioada asta.

Cînd spiritul sărbătorilor atinge cote maxime, în luna decembrie, este și perioada perfectă în care să te uiți la filmele de Crăciun pe care le-ai așteptat tot anul. Mulți nu se satură să le revadă pe aceleași, în fiecare an. Asta chiar dacă anumite producții, de multe ori, mai bătrîne decît cei care le urmăresc.

Zece filme de Crăciun pe care să le vezi în luna decembrie:

Poveste de Crăciun / A Christmas Story (1983)

Ralphie, un baietel de 9 ani, visează să aibă o armă Red Rider BB și încearcă să îi convingă pe toți că acesta este cadoul perfect. Dar în încercarea lui se confruntă cu refuzul părinților, al învățătorului și chiar al lui Moș Crăciun însuși. Crăciunul se apropie și Ralphie îl viziteaza pe Moș la magazinul universal sperînd să obțină cadoul dorit. Oare va primi acest cadou de Crăciun?


O viață minunată / It’s a Wonderful Life (1946)

Cel mai iubit actor de la Hollywood colaborează cu regizorul favorit al Americii pentru a da naștere unuia dintre cele mai populare filme din întreaga lume. Un înger este trimis din ceruri pentru a ajuta un om de afaceri frustrat, arătîndu-i cum ar fi fost viața dacă nu ar fi existat niciodată.

Singur acasă / Home Alone (1990)

Din lista celor mai bune filme de Crăciun nu putea să lipsească poate cel mai clasic dintre ele. Numeroasa familie McCallister a micuțului Kevin, în vîrstă de 8 ani (părinți, unchi, frați, surori și veri) pornesc cu să petreacă sărbătorile Craciunului în străinătate, la Paris, uitîndu-l acasă pe băiețel. Cu toate astea, micuțul nu se plictisește deloc, mai ales că doi hoți plănuiesc să jefuiască locuința, crezînd-o nelocuită. Curajosul și inteligentul Kevin recurge la tot felul de capcane pentru a-și apăra casa. Cu siguranță, merită văzute și partea a doua și a treia din seria Home Alone.

Cum a furat Grinch Crăciunul / How the Grinch Stole Christmas (2000)

Spiridușul care are inima cu două mărimi mai mică locuiește într-o peșteră cu domnul Crumpit, cîinele său Max și ulei extravirgin de castor și lapte bătut pentru susținere. Enervat de festivitățile de Crăciun scăpate parcă de sub control din Whoville, spiridușul conspiră să strice sărbătoarea, dar pînă la urmă află că spiritul Crăciunului este mult mai adînc decît niște jucării.

Elful / Elf (2003)

Elf este unul dintre cele mai populare filme de Crăciun. Buddy este un copil de la orfelinat care se strecoară în sacul plin de jucării al lui Moș Crăciun și se trezește din întîmplare la Polul Nord. „Cariera” de spiriduș nu i se potrivește întru totul deorece el crește de trei ori mai mare decît un spiriduș normal, ajungînd astfel precum Gulliver în Țara Piticilor. Atunci cînd își dă seama că nu se poate adapta în lumea spiridușilor, Buddy hotărăște să plece la New York pentru a-și găsi adevărata familie și să readucă sărbătoarea Crăciunului în conștiința celor ce nu vor să mai creadă în existența Moșului.

O poveste de Crăciun / A Christmas Tale (2008)

Tulburata familie Vuillard este obișnuită cu eveniemtele nefericite, dar cînd figura maternă din familie necesită un transplant de măduvă, clanul înstrăinat se reunește la timp pentru Crăciun.

Pur și simplu dragoste / Love Actually (2003)

Filmul urmărește viețile a opt cupluri cît se poate diferite și felul în care poveștile lor de dragoste evoluează pe parcursul celei mai aglomerate luni ale anului, înainte de Crăciun, în Londra.

De Crăciun nu stăm acasă! / Four Christmases (2008)

Brad și Kate abia asteaptă Craciunul, dar anul acesta tocmai pentru că nu-și vor revedea familiile. Dacă în trecut cei doi își vizitau toți cei patru părinti, divorțați si recăsătoriți, încercînd să-și suporte toate rudele fără să facă crize de nervi, anul acesta gata, vor pleca într-o călătorie spre o destinație exotică. Dar cînd ceața nu permite avionului lor să decoleze, nefericitul cuplu este obligat să facă patru Crăciunuri într-o zi.

Poveste trasnită de Crăciun / Scrooged (1988)

Francis Xavier este un producător de televiziune cinic și încrezut. Dorința lui de promovare căt mai rapidă, îl face să piardă iubirea vieții sale, îl alienează de familie și îi distruge orice șansă de a avea o viață fericită. În timp, Frank a reușit să devină doar un om în costume negre și scumpe, care latră ordine și își suprasolicită secretara, Grace Cooley. Cînd i se oferă șansa să realizeze o transmisiune în direct a piesei Colinda de Craciun, viața sa incepe sa semene în mod inexplicabil cu cea a personajului Scrooge din poveste.

Cine este Moș Crăciun? / The Santa Clause (1994)

Copiii din lumea întreagă au dreptul să se întrebe cine este Moș Crăciun. Cum coboară el pe horn, în special cînd nu ai sobă? Cum vizitează toate casele din lume într-o singură noapte? Și cît de mare este sacul cu daruri pe care-l poartă în spate? Toate aceste intrebari și încă multe altele își găsesc răspunsul în comedia „Cine este Moș Crăciun?” realizată de Studiourile Walt Disney Pictures.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load