Preşedintele stiri: 3022

Toboganul din Soroca este un pericol pentru copii

30 sep. 12:15   Societate
1829 0

O construcţie pe cît de bizară, pe atît de periculoasă, a fost amplasată pe un teren de joacă din oraşul Soroca şi pune în mare primejdie viaţa copiilor.

Un tobogan a fost montat chiar deasupra unei fîntini şi cineva a crezut că un banal capat la gura fîntînii adîncă de cîţiva metri, va rezolva problema de securitate. Nimeni nu garantează însă că acel capac nu va ceda sub greutatea copiilor iar aceştia ar putea cădea în gol, transmite Noi.md cu referire la TVR.md.

Construcţia stranie, numită de copiii tobogan, este amplasată în mijlocul curţii unui bloc de locuinţe. După terminarea orelor de la şcoală, aici se adună zeci de copii care se joacă, la propriu, deasupra fîntînii.

Se pare că în momentul montării toboganului, cu mulţi ani în urmă, cineva s-a zgîrcit la materiale de construcţie şi a decis să-l suspende de marginea fîntînii. Părinţii şi locuitorii din zonă recunosc că privesc cu mare frică la acest tablou al indiferenţei autorităţilor. Autorităţile locale susţin că nu cunosc problema pentru că nu au fost sesizaţi.

Valeriu Ghimpu, viceprimarul Soroca: „La faţa locului trebuie să ieşim. Terenul cela are vreo opt ani. Numa amu s-a trezit lumea. E rău că nu s-a adresat la noi. Eu astăzi am să mă strădui acolo să vin, să vedem care-I situaţia."

La scurt timp după ce am discutat cu viceprimarul oraşului Soroca, acesta a revenit şi a spus că toboganul va fi demontat şi evacuat în cel mai scurt timp.0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X