COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 187(+45)   TRATAȚI 249 250     DECESE 6175(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1208
Preşedintele stiri: 2783

Toate zborurile către și din Israel, interzise pînă pe 17 mai

16 mai. 07:09   Societate
971 0

Situația din Israel continuă să fie tensionată. Reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Israel anunță că continuă lansările de rachete din Fîșia Gaza asupra Israelului.

În aceste condiții, autoritățile israeliene au interzis toate zborurile către și din Israel pînă pe 17 mai 2021 inclusiv.

„Stimați cetățeni continuă lansările de rachete din Fîșia Gaza, din cauza atacurilor masive cu rachete asupra teritoriului israelian, inclusiv asupra aeroporturilor din Israel, din considerente de securitate, autoritățile israeliene au interzis toate zborurile către și din Israel pînă pe 17 mai 2021 inclusiv”, informează reprezentanții ambasadei Republicii Moldova în Israel.

„Dacă vor interveni schimbări în operarea zborurilor, Ambasada va informa despre acest lucru neîntîrziat. Vă rugăm să vă aflați în locurile cu siguranță sporită, pe cît este posibil, Ambasada recomandă abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

Potrivit misiunii diplomatice, mai multe detalii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul în care vă aflați într-o localitate asupra cărei sînt lansate rachete aflați pe lik-ul – oref.org.il.


Totodată, Ambasada Republicii Moldova în Israel îndeamnă moldovenii să respecte toate indicațiile autorităților competente israeliene, or sînt posibile și alte lansări de rachete. „Pregătiți geanta cu actele și lucrurile strict necesare și țineți-o la îndemînă. Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă.

Puteți descărca aplicația „Red Alert Israel” de notificare preventivă privind lansarea rachetelor, pentru deținătorii de Android: rb.gy/dttdhn sau bit.ly/3fh6szg și iOS: rb.gy/rrhxti.

Ultimul bilanţ al autorităţilor palestiniene indică 139 de morţi, între care 39 de copii, şi aproape 1000 de răniţi în raidurile israeliene din Gaza, începînd de luni, iar statul evreu a anunţat moartea a nouă israelieni, între care un copil şi un membru al armatei.

Autoritățile mai informează că muncitorii străini pot apela pentru consultații la Centrul de Informații pentru Muncitorii Străini la numărul de telefon: 1-700-707-889. „Dacă vă confruntați cu probleme ieșite din comun, nu ezitați să ne contactați la telefonul liniei fierbinte a Ambasadei: 037770544”, se arată în mesajul misiunii diplomatice.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?