Toate mașinile care intră în satul Giurgiulești din R. Moldova, dezinfectate

Toate mașinile care intră în satul Giurgiulești din R. Moldova, dezinfectate

Toate mașinile care traversează satul Giurgiulești din raionul Cahul pe drumurile dinspre România și Ucraina sunt dezinfectate.


Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) susține că scopul acestei dezinfecții este eradicarea focarului de pestă porcină africană din această localitate, având în vedere numeroasele cazuri de boală înregistrate în statele vecine, și evitarea introducerii bolii în republica noastră.


ANSA transmite că la intrarea în Giugiulești a fost instalat un sistem mobil de dezinfecție automat, cu capacitatea de dezinfectare a tuturor tipurilor mijloacelor de transport în timp scurt și eficient.


Instalația de dezinfecție este utilizată în premieră în Republica Moldova, iar procurarea acesteia a fost finanțată de Uniunea Europeană.


Menționăm că, de la începutul anului curent, în R. Moldova au fost deja înregistrate opt focare de pestă porcină, în special în zona de sud a republicii. Ultimul a fost depistat pe 31 iulie curent, într-o gospodărie particulară din satul Giurgiulești, raionul Cahul, unde au pierit trei porci.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load