Toate grădinițele de stat din țară au fost conectate la sistemul MPay

Toate grădinițele de stat din țară au fost conectate la sistemul MPay

Noile tehnologii ajung tot mai rapid la sate. 


De acum încolo, părinţii din localităţile rurale şi cei din centrele raionale vor putea achita taxa lunară pentru grădiniţă şi prin intermediul Serviciului online MPay, program care este disponibil în Chişinău din 2015.


Noua modalitate de plată i-a bucurat mult pe părinţii de la sate, care spun că erau nevoiţi să piardă timp la ghișeele băncilor sau la poştă pentru a achita taxa.

În Chişinău, serviciul de achitare MPay este disponibil deja de patru ani. Potrivit administraţie grădiniţei nr. 63, din cei 120 de părinţi, 80% achită taxa pentru grădiniţă prin intermediul acestui serviciu. 

"De multe ori părinţii nu au posibilitatea să iasă în oraş pentru a achita factura, trebuia să stai la coadă la bancă, iar uneori băncile stabileau şi comision", a menţionat Tatiana Goncear, directoarea Grădiniţei nr. 63 din Chişinău.

Pentru a achita on-line taxa pentru grădiniţă trebuie doar să accesaţi pagina mpay.gov.md, alegeţi serviciul "taxa pentru grădiniţă". După care completați formularul, introduceţi datele cardului bancar şi tastați butonul "achită".


Platforma este disponibilă non-stop pentru toate grădiniţele publice din ţară.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load