COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 324(+92)   TRATAȚI 249 312     DECESE 6178(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1211
Coronavirus stiri: 7144
Preşedintele stiri: 2784

Toamna de aur în VioPark Varnița (VIDEO) ©

13 dec. 2020,, 09:39   Societate
2050 0

Echipa de filmare a www.noi.md, în toamna lui 2020, a filmat cu drona frumusețea naturii din gospodăria acologică a DAAC Hermes, ”VioPark Varnița” care se află în raionul Anenii Noi, în apropierea cariere de moloz și nisip de lîngă satul Varnița.

Explozia de culori aurii ale toamnei și multitudinea de arome de la Varnița pot fi văzute în acest park ecologic unic care a fost creat, în apropierea rîului Nistru, pe un teren de 27 de hectare. Aici au fost create și mai multe lacuri artificiale care contribuie la dezvoltarea culturilor crescute pe aceste terenuri.

Frumusețea unică a toamnei se evidențiază aici, mai larg și mai luminos, datorită unui peisaj special format de copaci și lacuri, ierburi și arbuști de diferite soiuri care creează un microclimat special în parc.

Timp de cinci ani, aici, au fost construite cinci iazuri cu o suprafață totală de 6 hectare în care cresc diferite specii de pești și nuferi, totodată au fost plantate zeci de mii de plante și a fost creat un sistem de irigare.

În acest parc plantele sînt cultivate în conformitate cu principiile permaculturii.

Se pune scopul de a transforma aceste 27 și 100 de hectare de teren într-o grădină mare înfloritoare, construită pe terenuri neroditoare

Ideea de a transforma o paragină într-o oază înfloritoare aparține conducerii companiei „DAAC Hermes”, iar scopul este ceea ce va crește pe aceste terenuri să fie folosite ulteriort ca materie primă ecologic pură, pentru fabrica „Viorica Cosmetic” S.A.

Peste 35 de soiuri de plante aromatice, arbuști și pomi fructiferi cultivați în ferma ecologică au primit un certificat ecologic.

În linii mari acest proiect este conceput nu doar ca o sursă de materii prime vegetale ecologice pentru fabrica de cosmetice Viorica, ci și ca o pepinieră de plante pentru viitoarele așezări ecologice.

Cu timpul în "VioPark Varnița" va fi construit un sat. Acesta va găzdui o bază industrială pentru producerea extractelor de plante. Va fi creată și o subdiviziune științifică a fabricii, unde va fi studiat modul în care diferite componente vegetale influențează pielea umană și, în general, vor fi studiate proprietățile plantelor și efectele lor pozitive asupra sănătății omului. În primul rînd, în scopuri cosmetice și medicinale.

În "VioPark Varnița", compania DAAC Hermesplanifică să construiască și un centru turistic care va organiza excursii prin parc, se preconizează fondarea unui muzeu de antichități, va fi construit un beci și spații subterane pentru depozitarea legumelor și fructelor, precum și mai multe restaurante cu o bucătărie exclusiv ecologică și un hotel cu o sală de conferințe, unde vor putea fi desfășurate diverse evenimente în afara orașului. Vor fi construite cîteva moşii a cîte un hectar ale viitoarei aşezări ecologice. Acolo turiştii vor putea trăi în sînul naturii, alimentîndu-se cu fructe naturale ecologice, şi vor putea participa la crearea noilor preparate cosmetice..

Eforturile companiei „DAAC Hermes” și ale tuturor celor care lucrează la crearea unei zone ecologice la Varnița vor constitui un exemplu excelent de creare a zonelor în care a fost restabilit echilibrul natural în care este restabilit echilibrul natural.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?