AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 50
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

Tinerii de astăzi trebuie să învețe din nou să folosească cărțile. Opinie

8 dec. 2021,, 06:00   Societate
1795

Cel mai important lucru într-un film nu este numărul de personaje sau efectele speciale, ci o privire intensă asupra esenței relațiilor umane, iar cel mai scump efect special - fața umană. În general, tinerii de astăzi trebuie să renunțe la sugestiile tehnice și să învețe din nou să folosească cărțile, deoarece cinematograful este o artă bazată pe asociere artistică.

Opinia a fost exprimată pe pagina sa din rețeaua de socializare de un cunoscut regizor, scenarist, producător rus, personalitate publică și politică, președinte al Academiei de film Nika Andrei Koncealovski, relatează Noi.md.

El a atras atenția asupra faptului că nivelul progresului tehnologic de astăzi permite oricărui copil să filmeze un film cu o imagine calitativă folosind un telefon.

„În curînd vom putea filma cu o cutie de chibrituri. Și atunci va veni momentul perfect. Veți avea nevoie de un singur lucru mic - talent. Iar arta va aparține acelor tinere generații care sînt gata să dea ultimul cent pentru a produce o peliculă și nu pentru a face bani”, a spus Andrei Koncealovski.

Potrivit acestuia, tinerii de astăzi trebuie să renunțe la sugestiile tehnice și să învețe din nou să folosească cărțile.


„Este o prostie că sîntem obișnuiți să consultăm internetul în toate problemele și să nu ne folosim deloc memoria. Cu cît îți antrenezi mai puțin memoria, cu atît mai puține asociații în cap. Iar cinematograful este o artă bazată pe asociere artistică. Cel mai important lucru într-un film nu este numărul de personaje sau efectele speciale, ci o privire intensă asupra esenței relațiilor umane. Mai mult, cel mai scump efect special este o față umană. Nu în sensul banilori, desigur. Sînt complet de acord cu Friedrich Engels, care credea că „omul este măsura tuturor lucrurilor”. Cu toate acestea, cu mult înaintea lui Protagoras a vorbit despre același lucru”, a subliniat celebrul regizor, scenarist, producător rus.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав