Școala Profesională nr. 2 din Chișinău a devenit epicentrul acestei confruntări pline de savoare, iar aroma bucatelor proaspăt gătite a cuprins fiecare colțișor al încăperii, transmite diez.
Aurelia Chirsanova, conferențiară universitară, președinta juriului: „Cea mai mare valoare a campionatului este că elevii pot vedea experiențe diferite și pot împărtăși din meseria pe care au îmbrățișat-o. Scopul major pentru care am acceptat să jurizez acest concurs este de a consolida capacitatea noastră în acest domeniu profesional.”
Pentru că în această arenă de arome erau adunate cele mai promițătoare talente gastronomice ale Moldovei, competiția a fost una acerbă și plină de surprize. Participanții la competiție au avut parte de mai multe provocări, printre care și proba de foc – „Cutia Magică”.
Cu fiecare fel pregătit, cu fiecare gust îmbinat cu îndemînare, echipele de elevi au vrut să transmită mai mult decît savoarea din farfurie. S-au întrecut pe ei înșiși din dorința de a crea experiențe culinare memorabile, de a povesti prin mîncare despre tradițiile din zonele din care vin, pasiunile lor și visele spre care aspiră.
Valeria Botnari, Școala profesională nr 2 Chișinău: „Cel mai greu a fost să ne luptăm cu emoțiile. Dorința de a fi cei mai buni și de a ne isprăvi cu toate sarcinile concursului ne-a copleșit de emoții, dar ghidați de profesorii noștri am dat tot ce am avut mai bun pentru a cîștiga titlul de campioni ai concursului.”
Traian Stoianov, bucătar: „Aceste evenimente au progresat de la an la an, iar aici se simte mai mult ca oriunde acea emoție inocentă, emoția unui începător. Într-o bucătărie profesionistă predomină o atmosferă agitată, iar bucătarii trebuie să reușească să gătească în timp și să obțină un rezultat optim, de aceea, acest exercițiu reprezintă o experiență foarte bună pentru acești viitori bucătari.”
Plină de gusturi delicioase și suspans, cea de-a VII-a ediție a Campionatului Gastronomic pentru Juniori a adus în prim-plan energia și talentul tinerilor bucătari, subliniind astfel, că arta culinară este mai mult decît o simplă combinație de ingrediente – este o expresie a inimii și a creativității umane.
Evenimentul face parte din proiectul „Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa”.
Adăuga comentariu