X 

Tineri din R. Moldova vor beneficia de granturi pentru proiecte digitale în agricultură

28 mar. 13:00   Societate
2437 0

Tineri din Republica Moldova vor putea beneficia de granturi pentru transformarea digitală a sectorului agroindustrial.

Termenul limită de aplicare a dosarelor de participare este 31 iulie 2023, transmite Moldpres.

Scopul este de a susține inițiativele de implicare a tinerilor în activități de transformare digitală a agriculturii cu valoare adăugată, sectorului vitivinicol și al turismului prin parteneriate între instituțiile de învățământ și companiile private.

Activitățile finanțate prin granturi vor fi planificate pentru o perioadă de maximum 24 de luni și pot include, dar nu se limitează la: promovarea și diseminarea transformării digitale în sectoarele țintă; crearea cluburilor AgTech pentru tineri, cursuri profesionale scurte, în parteneriat cu companiile private din sector; organizarea vizitelor de studii la companiile care implementează instrumente și tehnologii digitale în activitatea lor; dezvoltarea platformelor digitale de instruire pentru specialitățile, meseriile și sectoarele țintă etc.

Granturile vor fi oferite prin Proiectul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova. Proiectul anticipează acordarea granturilor în valoare totală de circa 7.500.000 de lei (375 mii de euro) pentru o perioadă de maxim 24 de luni.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий