COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Timp de 9 ani, Plahotniuc și-a clădit o avere impresionantă (DOC)

Timp de 9 ani, Plahotniuc și-a clădit o avere impresionantă (DOC)

În cei 9 ani în care s-a aflat în politică, Vladimir Plahotniuc s-a îmbogățit consistent, iar asta doar dacă ținem cont de declarațiile de avere ale fostului lider PD, scrie cotidianul.md.

În noiembrie 2010, cînd Plahotniuc apărea în lista electorală a PD-ului cu doar o săptămînă înainte de alegeri, acesta declara un salariu de peste 4 milioane de lei, apartamentul de pe strada Bulgară și trei automobile de marca Mercedes, produse în 2006, 2008 și 2009.

Plahotniuc susținea atunci că nu deține bani în depozite sau conturi bancare și nici acțiuni, obligațiuni sau cambii.


În iulie 2019, cînd a părăsit politica, Plahotniuc raporta deja venituri mult mai importante. Peste 3 milioane de euro Plahotniuc ar fi obținut din dividendele companiei Vanguard International. De asemenea, din returnarea capitalului social al companiei Prime Management, care figurează și în raportul Kroll privind jaful din sistemul bancar, Plahotniuc indică venituri de peste 4 milioane de lei.

Plahotniuc declară că deține în prezent 4 automobile, dintre care cel mai scump, un Maybach, depășește valoare de 10 milioane de lei. El mai indică tot felul de bunuri pe care le evaluează la valori de sume de cîteva sute de mii de euro sau dolari.

El ar mai deține conturi bancare în sute de mii de dolari, euro sau lei. Plahotniuc mai trece în declarația de avere și împrumuturi acordate, în valoare de peste 17 milioane de lei și aproape 600 de mii de euro.

Plahotniuc nu trece însă în declarația de avere imobilele care-i sînt atribuite de către presa de investigație și pe care le-ar deține în mai multe state europene, printre care Elveția, Franța sau Romînia și care ar avea o valoare de peste 30 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load