Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 290

Țigări ascunse în roțile de rezervă. Vameșii moldoveni au contracarat două tentative de contrabandă

23 mai. 12:45   Societate
1267

Funcționarii postului vamal Leușeni au prevenit două tentative de scoatere ilegală din țară a peste 1 230 pachete de țigări nedeclarate, destinate comercializării ilicite în Uniunea Europeană.

În primul caz, la pista de control s-a prezentat un autocamion de model ”Mercedes-Benz Sprinter” cu remorcă, condus de către un conațional în vîrstă de 38 ani, care se deplasa din Republica Moldova spre Germania. La întrebarea adresată de către funcționarii vamali dacă are ceva de declarat, ultimul a menționat că transportă doar lucrurile personale, respectiv nu are nimic de declarat.

Astfel, în baza analizei de risc, funcționarii vamali au supus scanării roțile de rezervă a mijlocului de transport cît și a remorcii, unde în urma vizualizării imaginelor au fost depistate careva lucruri suspecte în interiorul acestora, respectiv, în urma controlului fizic au fost depistate peste 590 pachete de țigări de diferite mărci cu timbru de acciz al RM, nedeclarate organului vamal.

În cel de-al doilea caz, la pista de control s-a prezentat un autocamion de model ”Volkswagen Crafter” cu remorcă, condus de către un conațional în vîrstă de 35 ani, care se deplasa din Republica Moldova spre Germania, și la fel a comunicat funcționarilor vamali că nu are nimic de declarat.


În baza acelorași criterii de risc, funcționarii vamali au supus scanării roțile de rezervă a mijlocului de transport cît și a remorcii, în interiorul cărora au fost depistate 640 pachete de țigări de diferite mărci cu timbru de acciz al RM, nedeclarate organului vamal.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările pe cele două cazuri continuă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав