COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+2056)   TRATAȚI 303 659     DECESE 7424(+38 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7599

Testul rapid pentru coronavirus va putea fi efectuat și în policlinici?

26 sep. 13:00   Societate
1535 2

Cetățenii moldoveni care au nevoie de un certificat de testare pentru coronavirus pentru a avea acces la teatru, cinema sau alt loc public vor putea efectua teste rapide procurate din farmacii în policlinică.

Cu această propunere a venit Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Zinaida Bezverhnii. În acest mod autoritățile intenționează să ieftinească și să simplifice procedura, transmite Noi.md.

Secretarul de stat a precizat că numai acei cetățeni care au nevoie de un certificat de testare pentru covid pentru a avea acces la anumite evenimente și locuri publice vor putea să efectueze testele la policlinică, procurate din farmacii.

"După cumpărarea testului din farmacie, persoana va merge la policlinică, acolo îl va efectua și va obține rezultatul. În acest mod noi vom reduce costul final al analizei, precum și povara asupra oamenilor", a declarat Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Zinaida Bezverhnii.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽