COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Testele făcute în clinicile private sînt recunoscute de instituțiile statului

Testele făcute în clinicile private sînt recunoscute de instituțiile statului

Testele pentru depistarea contaminarea cu Covid-19 făcute în clinicile private sînt calitative și recunoscute de instituțiile statului. Aceasta pentru că laboratoarele private au schimbat metoda de colectare a probelor.

Despre aceasta a anunțat ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, scrie tv8.md.

Potrivit ei, inițial la clinicile private erau prelevate probe de sînge care nu întotdeauna erau confirmate prin testele făcute la instituțiile statului. Ulterior, laboratoarele private au trecut la testarea în bază de lavaj.


„Această metodă a fost coordonată cu Agenția Națională de Sănătate Publică, au fost corelate și avizate toate protocoalele care se aplică în laboratoarele respective. În acest context, aceste probe care sînt prelevate în laboratoarele private sînt veridice, sînt realizate după aceleași proceduri care sînt recomandate inclusiv de către Organizația Mondială a Sănătății”, a adăugat ministra.

Totodată, ministra dă asiguări că există teste suficiente pentru a colecta probe pentru depistarea virusului Covid-19. Potrivit ei, din sursele Fondului Global parvin testele care au fost cumpărate pentru Republica Moldova. În plus, în zilele următoare un agent economic va face o donație în acest sens.

Din sursele bugetare urmează să fie cumpărate încă 100 de mii de teste.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load