TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Testarea rapidă la COVID-19 va putea fi efectuată şi în stradă

Testarea rapidă la COVID-19 va putea fi efectuată şi în stradă. Mai exact, în corturile instalate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru informarea populației despre riscurile infectării cu noul coronavirus.

La Bălţi acest lucru a fost deja aplicat, iar autorităţile intenţionează să repartizeze cîte un medic în toate centrele informare din ţară.

„Am convenit ca împreună cu colegii de la MSMPS să examinăm posibilitatea în sens pozitiv şi rapid ca să detaşăm la aceste centre de informare COVID-19, în 15 localităţi din Moldova, cîte un lucrător medical.

Utilizarea acestei reţele oferite de IGSU ar permite extinderea numărului de cetăţeni care pot să vină să se testeze cu testul rapid”, a declarat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Potrivit lui Ciocoi, la centrul de informare din Bălţi, 84 de persoane au fost testate vineri. Oficialul a mai precizat că urmează să suplimenteze stocurile de teste rapide la COVID-19. La mijlocul lunii martie, IGSU a instalat 15 corturi de informare.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load