AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 892
Criza energetică stiri: 724
Preşedintele stiri: 3203

Testarea Covid ar putea fi obligatorie pe Aeroportul Chișinău

15 dec. 2021,, 10:26   Societate
2183 0

În perioada sărbătorilor de iarnă vor fi înăsprite și regulile de traversare a frontierei de stat.

Republica Moldova trebuie să preia experiența altor state care, în contextul răspîndirii tulpinii Omicron, au introdus condiții mai dure de acces în țara. Cel puțin asta a dat de înțeles ministra Sănătății, Ala Nemerenco, la emisiunea „Moldova în direct”, transmite Noi.md cu referire la IPN.

„Anticipăm un nou val, ceea ce se întîmplă acum în jurul nostru demonstrează că în țările din Europa acest val a sosit și noi nu-l vom putea evita.

Foarte multe țări au introdus un regim mai strict de intrare în țară, chiar și pentru cetățenii lor, nu doar pentru cei străini. Chiar și România a introdus, pe lîngă vaccinare, testul PCR pentru cei care vin din zone nesigure”, a declarat Ala Nemerenco.

Astfel, autoritățile își propun, spre exemplu ca testele rapide să fie făcute chiar în Aeroportul Internațional Chișinău pentru cei care se întorc din state cu potențial ridicat de infectare.


„Pentru perioada sărbătorilor, pentru că noi avem multe sărbători pe stil nou, vechi, pentru cetățenii care vin din țările în care numărul de îmbolnăviri cu Omicron este mare, am putea veni cu propunerea de a face testele în aeroport.

Ar fi mai complicat ca acest lucru să se întîmple la frontierele terestre, pentru că sînt mai multe și reprezintă o problemă dislocarea punctelor de efectuare a testelor, dar la Aeroport e mai simplu”, a adăugat oficiala.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав