X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Termoelectrica comentează din nou acuzațiile privind "păcura îngropată ilegal"

24 iul. 2023,, 16:23   Societate
3353 0

În legătură cu videoul apărut în spațiul public, despre presupusa scurgere de păcură, „TERMOELECTRICA” S.A. a dispus efectuarea acțiunilor de stabilire a tuturor circumstanțelor, iar în urma efectuării anchetei interne, entitatea va publica rezultatele.

Despre aceasta anunță instituția, după farsa făcută de liderul formațiunii ”Partidul Nostru” Renato Usatîi, tractoristului care apare în imaginile video publicate pe Facebook. Acesta a recunoscut că ar fi îngropat păcura în luna noiembrie. Astăzi, 24 iulie, Usatîi a mai prezentat cîteva dovezi care dovedesc îngroparea păcurii.

În acest context, „TERMOELECTRICA” S.A. spune că este deschisă și dispusă să colaboreze cu organele de drept ale statului în vederea clarificării oricăror aspecte sau fapte.

Instituția reiterează că pe parcursul sezonului de încălzire 2022-2023, inclusiv din momentul recepționării păcurii, până astăzi, 24.07.2023, nu a avut loc deversări, îngropări sau avarii în procesul tehnologic de recepționare, transvazare, stocare și utilizare a păcurii, doar în noiembrie 2022 s-a înlăturat o fisură pe conducta de condens.

„TERMOELECTRICA” S.A. reamintește că a desfășurat toate procedurile de achiziții a păcurii în mod transparent, respectând legislația în vigoare.


Aceste proceduri au fost publicate pe platforma MTender (www.mtender.gov.md) și pe site-urile www.achizitii.md și www.termoelectrica.md. De asemenea, informațiile cu privire la procedurile de achiziții active, precum și arhiva celor desfășurate pe parcursul anului sunt disponibile pentru vizualizare și analiză pe platforma guvernamentală – MTender și pe pagina noastră oficială – www.termoelectrica.md.

"La achiziționarea păcurii au fost respectate cerințele Hotărârii de Guvern, nr. 414 din 08.04.2016, iar calitatea păcurii achiziționate de entitate a fost verificată de laboratoarele autorizate, cu certificare europeană. Astfel, pentru toate loturile de păcură livrate au fost prezentate certificate de calitate și rapoarte de încercări", menționează sursa citată.

Procuratura municipilui Chișinăus-a autosesizat pe marginea imaginilor video cu păcura, publicate de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.Politicianul a spus că o cantitate mare de păcură ar fi fost îngropată pe teritoriul Termoelectrica , publicînd dovezi video.

Ulterior, Termoelectrica a dezmințit informația.

0
0
3
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав