X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

„Termoelectrica” are în rezerve păcură pentru a asigura serviciile de termoficare timp de o lună și jumătate

13 sep. 2022,, 21:30   Societate
2782 0

Societatea pe acţiuni „Termoelectrica” are în rezerve păcură pentru a asigura serviciile de termoficare timp de o lună și jumătate. Anunțul a fost făcut astăzi de către Tudor Gîrbu, consilier pe probleme locativ-comunale a primarului general al capitalei, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Potrivit sursei citate, sezonul de încălzire ar urma să demareze la mijlocul lunii octombrie. „Conform estimărilor, păcura din rezerve va suficientă pentru a asigura serviciile de termoficare pînă în luna noiembrie inclusiv. Totodată, „Termoelectrica” urmează să procure încă 190 de mii de tone de păcură pentru a putea furniza energia termică pe toată perioada rece”, a spus Tudor Gîrbu.

De asemenea, Regia „Exdrupo” are în dotare 70 de unități de transport pentru deszăpezirea și curățarea drumurilor. „Întreprinderea deține în stoc 3700 de tone de material antiderapant, suficiente pentru o lună pentru a menține funcțională infrastructura municipiului. La fel, întreprinderea a lansat o licitație pentru procurarea a cinci mii de tone de sare și șase mii tone de nisip”, a spus Tudor Gîrbu.

Conform autorităților municipale, gospodăria urbei este pregătită în proporție de 95 la sută pentru sezonul rece al anului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?