AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

Termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul curent este 27 decembrie

22 noi. 2021,, 14:00   Societate
6054 0

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a finalizat procesul de înmînare a avizelor de plată pentru contribuabilii care au obligația să achite impozitul pe avere. Astfel, contribuabilii care au fost identificați la situația din 1 noiembrie 2021 în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere, au fost informați despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată, prin intermediul avizelor de plată, transmite MOLDPRES.

Potrivit Codului fiscal, termenul de achitare a impozitului pe avere este pînă la data de 25 decembrie a anului de gestiune. Deoarece în acest an 25 decembrie este zi de odihnă, termenul-limită de achitare a impozitului respectiv se consideră 27 decembrie.

Totodată, în cazul în care contribuabilul nu a recepționat avizul de plată la impozitul pe avere, acesta urmează să se adreseze subdiviziunii Serviciului Fiscal de Stat în raza căreia se deservește. Achitarea impozitului pe avere poate fi efectuată on-line, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay.

„În cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat pînă la data de 27 decembrie 2021, pentru fiecare zi de întîrziere se va aplica majorarea de întîrziere (penalitatea) în mărime de 0,0219 % per zi”, indică SFS.

Impozitul pe avere se aplică asupra bunurilor imobiliare cu destinație locativă şi căsuțelor de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror totalitate întruneşte cumulativ următoarele condiții: valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane lei şi mai mult; suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult.


Pentru informații suplimentare, instituţia îndeamnă să fie contactat Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525 (apel gratuit).

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав