AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 42
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 742

Termenul de schimbare a legitimațiilor de veteran de război, prelungit

8 dec. 2021,, 17:30   Societate
1598

Guvernul a aprobat prelungirea termenului de schimbare a legitimațiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou, pînă la 31 decembrie 2022. Totodată, legitimațiile de model vechi vor rămîne valabile pînă la 1 ianuarie 2023.

Extinderea termenilor este condiționată de faptul că, pînă în prezent, au fost schimbate circa 65% de legitimații deținute de persoane luate la evidență ca veterani de război.

„Această modificare va permite examinarea în continuare a dosarelor solicitanților. Astfel, persoanele care încă nu și-au schimbat legitimațiile vor beneficia în continuare de drepturile și garanțiile sociale prevăzute de cadrul normativ în baza documentelor de model vechi pe care le dețin”, a menționat ministrul Apărării, Anatol Nosatîi.

Prezenta hotărîre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Conform datelor prezentate de Comisia interdepartamentală pentru asigurarea schimbării și eliberării legitimației de veteran de război, pînă în prezent, statutul de veteran de război, cu eliberarea legitimațiilor de tip nou, a fost reconfirmat pentru 22 606 de persoane.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав