Termenul de înregistrare a gospodăriilor țărănești va fi micșorat

29 dec. 2022,, 20:15   Societate
1523 0

Parlamentul a adoptat, astăzi, în prima lectură proiectul de lege care prevede reducerea termenului de înregistrare a gospodăriilor țărănești (de fermier) și excluderea certificatul de înregistrare a acestora.

Inițiativa legislativă, care aparține deputaților Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Alexandr Trubca și Viorel Barda, a fost elaborată în vederea uniformizării procedurii de înregistrare a unităților de drept de către „Agenția Servicii Publice” și ajustării la prevederile Codului civil.

Proiectul prevede excluderea certificatului de înregistrare a gospodăriilor țărănești (de fermier), iar pentru confirmarea înregistrării de stat se va elibera decizia de înregistrare. De asemenea, se propune substituirea numărului de înregistrare cu numărul de identificare de stat (IDNO). Totodată, în scopul gestionării conforme a datelor privind gospodăriile țărănești (de fermier) înregistrate pînă la 1 ianuarie 2023, se propune atribuirea gratuită a numărului unic de identificare de stat.

O altă prevedere se referă la substituirea termenului de conducător al gospodăriei țărănești (de fermier) cu cel de administrator.

Proiectul de modificare a Legii privind gospodăriile țărănești (de fermier) a fost adoptat cu votul a 53 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий