COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Termenul de construcție a închisorii moderne de lîngă Bubuieci a fost extins

Termenul de construcție a închisorii moderne de lîngă Bubuieci a fost extins

Penitenciarul modern, care va corespunde tuturor standardelor internaționale, nu va fi dat în exploatare nici în anul 2021, noul termen care a fost anunțat de autorități în mai 2019.

Lucrările de construcție urmau să înceapă în această vară însă au fost amînate.

Managerul de proiect în cadrul Unității de Implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului (UIP), Igor Eșanu, a spus că, termenul pentru prezentarea ofertelor pentru construcția clădirii a fost extins.


„Termenul-limită de prezentare a ofertelor pentru desfășurarea lucrărilor de construcție a fost 20.05.2019, ora 10:00. Ulterior, la solicitarea companiilor de construcție, care au punctat pe complexitatea documentației de proiect în acest sens, în coordonare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), termenul-limită a fost extins pînă la data de 02.09.2019, ora 14:00”, a spus el.

Coordonatorul de proiect a precizat că, în temeiul scrisorii BDCE din 18 martie 2019, a fost extins termenul de implementare a proiectului, pînă la data de 31 decembrie 2022, acest fapt va permite și realizarea prevederilor Acordului-cadru de împrumut.

Acordul-cadru prevede împrumutarea a 39 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), pentru a construi o nouă închisoare. Proiectul urma să fie implementat pînă în anul 2018.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load