X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Teodor Cîrnaț: ”Cel mai fericit poți fi doar acasă”

27 mar. 06:00   Societate
4149 0

Nicăieri nu vom pute fi fericiți așa cum vom putea fi acasă.

Declarația a fost făcută de Teodor Cîrnaț, Doctor Habilitat în Drept în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”.

”Noi de mici copii spunem că cel mai fericit poți fi doar acasă. Noi am născut acești 9 copii pentru ca noi la bătrînețe să avem un umăr pe care să ne sprijinim. Eu nu vreau să cred că copii mei ar putea să plece în străinătate și să nu revină acasă. De ce unii tineri au ajuns la concluzia de a părăsi Republica Moldova. Noi la nivel de țară, de societate nu am dezvoltat patriotismul, noi nu am dezvoltat valorile noastre naționale, nu am dezvoltat ceea ce ne identifică pe noi ca și popor, iar acest lucru este o tragedie. Nu e de vină sărăcia, neîncrederea în ziua de mîine, dar de vină ar fi că nu avem în țară o idee națională care să consolideze întreaga societate în jurul construcției unui viitor anume în Republica Moldova”, a spus Teodor Cîrnaț.

Totodată, acesta a menționat că nimeni din afară nu va veni în țara noastră ca să ne construiască drumurile, doar noi sîntem în stare să le construim.

”E bine ca noi, cetățenii Republicii Moldova, să dezvoltăm acest patriotism în Republica Moldova și pentru Republica Moldova. Nu o să îți vină cei de la București, sau de la Iași să îți construiască străzile în Chișinău, Bălți sau Orhei, tot noi trebuie să le construim. La fel cei care vrem să rămînem aici nu contează cine va fi pe viitor la guvernare, noi avem nevoie ca poliția să ne asigure o securitate, avem nevoie ca penitenciarele să fie în interesul cetățeanul în așa fel ca cei care ajung acolo să fie re-educați și re-socializați pentru societate”,a precizat Teodor Cîrnaț.


27
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?