Criza energetică stiri: 1578
Cutremure stiri: 275

Tentativă de trafic ilicit cu medicamente anti-COVID-19, deconspirat

29 ian. 10:14   Societate
2191 0

Vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău au prevenit tentativa unui cetățean străin de a introduce ilegal în Republica Moldova 344 de cutii cu medicamente anti-COVID-19. Bărbatul, în vîrstă de 41 de ani, a ascuns produsele medicamentoase în bagajul de cală, fără a le declara în cadrul controlului vamal, informează Noi.md

Cazul a avut loc vineri, 28 ianuarie curent, în jurul orei 12:30, cînd funcționarii vamali au redirecționat un pasager al cursei Istanbul-Chișinău, care selectase coridorul verde (nimic de declarat), pe coridorul roșu - pentru efectuarea controlului fizic detaliat.

În cadrul scanării bagajului de cală al bărbatului, funcționarii vamali au observat mai multe obiecte omogene în valiza acestuia. Astfel, ca urmare a controlului fizic efectuat, vameșii de la Aeroport au descoperit 344 de cutii cu medicamente „Molenzavir”, „Molvir”, „Monuvir” și „Emorivir” – preparate cu indicație specifică pentru tratamentul SARS-CoV-2.

Potrivit informațiilor preliminare, medicamentele au fost procurate din Bangladesh și urmau să fie comercializate ilegal în Republica Moldova.

Drept urmare, bunurile au fost confiscate, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.


Serviciul Vamal îndeamnă cetățenii să procure medicamente doar din locuri autorizate (farmacii) pentru a evita riscul de a consuma produse medicamentoase contrafăcute, necalitative sau neautorizate. Fiți vigilenți și aveți grijă de sănătate!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав