X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Temperaturi nespecifice pentru februarie - ce spun medicii

10 feb. 12:30   Societate
3076 0

Vremea își face cap, iar temperaturile de afară sînt departe de media celor inregistrate, de obicei, în februarie. E bine pentru o plimbare în parc și haine mai subțiri, dar medicii avertizează că se înmulțesc virozele.

La modificări mari de temperaturi, organismul are nevoie de 2 săptămîni pentru adaptare. Temperaturile ridicate se datorează unui val de aer cald din Africa care va continua să-și arate efectele și săptămîna viitoare.

Aceste schimbările bruşte de temperatură, nefirești acestei perioade, ne pot afecta sănătatea, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„Ar putea condiţiona o perturbare a funcţionalităţiii organismului uman şi sînt supuşi acestui risc în special copii, bătrînii, pacienţii cu boli cronice.

Ar pute perturba funcţionalitatea organismului şi ar duce la acutizarea unui şir de boli, cum ar fi bronşitele cronice, astmul bronşic, alergiile”, spune Nicoleta Artin, şefa Secţiei Medicină de Familie.


Potrivit meteorologilor, asemenea temperaturi ridicate nu sînt normale pentru această perioadă. „Toate aceste mase se deplasează către teritoriul ţării noastre pînă pe data de 15 cînd deja se va atesta o răcire”, a menționat Nadejda Stolear, șefa Secţiei Prognoze Meteo, Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

0
0
0
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?