COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Temerile angajaților Teatrului Cehov s-au adeverit. Haret, suspendat pînă la sfîrșitul lunii septembrie

Cele mai grave temeri ale angajaților Teatrului Cehov s-au adeverit, deoarece în calitate de director interimar al Teatrului Cehov, T. Cataranciuc a semnat contracte de muncă pe un termen nelimitat cu toți petiționarii care anterior au pledat împotriva directorului teatrului Constantin Haret și au reușit să îl scoată temporat din funcție. De menționat că cu ei anterior au refuzat să lucreze marea majoritate a actorilor teatrului, care au sărit în apărarea șefului lor, scrie Noi.md.

După cum spun angajații teatrului, intrînd în funcție, ea a concediat deja un nou angajat al Teatrului și a spus că va sparge ușile de la recepție și biroul directorului adjunct care este în concediu.

Angajații Teatrului Cehov sînt indignați de faptul că T.Cataranciuc a semnat contracte cu cei care, începînd cu septembrie 2019, de la începutul sezonului jubiliar, ca niște trădători, în spatele colectivului au scris plîngeri la toate instanțele posibile și imposibile în vederea destituirii din funcție a lui Constantin Haret, cu cei care au început războiul, dezbinînd pentru totdeauna colectivul, cu cei care au destabilizat atmosfera creativă și cea de lucru în teatru, cu cei cu care marea majoritate a actorilor nu va mai ieși pe aceeași scenă, cu cei care continuă să terorizeze, să insulte, să distrugă teatrul și colectivul acestuia, cu cei care sînt susținuți activ de Ministrul Culturii.

Anterior, majoritatea angajaților teatrului s-au pronunțat în sprijinul lui Constantin Haret, îndemnînd autoritățile să prelungească contractul lui de muncă în funcția de director general cu 5 ani și menționînd că doar Constantin Haret este capabil să mențină poziția de lider a Teatrului în țară și să evite desființarea acestuia. În noua sa scrisoare publică în adresa autorităților și mass-media, angajații Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.Cehov” au solicitat încetarea batjocorii și restabilirea lui Constantin Haret în funcția de director.

Actorii nu vor reveni pe scenă, iar teatrul nu își va redeschide ușile pentru spectatori pînă cînd Constantin Haret nu va fi repus în funcția de CEO.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load