Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Teleradio-Moldova pornește o anchetă după votul la Eurovision

16 mai. 11:39   Societate
2685

Publicul și juriul din România au acordat 12 puncte reprezentanților Republicii Moldova, dar în final voturile juriului au fost anulate. Probleme cu arbitrajul au apărut și în Republica Moldova.

Rezultatul votului nu a fost anulat de oficialii EBU, dar a fost declanșată o anchetă la Teleradio-Moldova din cauza unei discrepanțe între voturile publicului și cele ale juriului.

Potrivit directorului general al „Teleradio-Moldova” Vlad Turcanu, nu a existat niciodată o discrepanță atît de pronunțată între votul juriului și votul publicului cu privire la punctajele primite de România la Eurovision.

„În ce ne privește pe noi ne-a deranjat mai mult faptul că a existat o disonanță foarte mare între voturile pe care le-a acordat publicul reprezentantului României la Eurovision și juriu. [...] Din acest punct de vedere m-am exprimat astăzi pe rețelele de socializare, spunînd că ar trebui să înțelegem ce standarde înalte a avut juriul din Republica Moldova dacă a fost așa de departe de opțiunile publicului”, a spus Țurcanu.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав