Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Teatrul „Mihai Eminescu” și Filarmonica Națională vor fi renovate

17 mai. 2022,, 15:19   Societate
1935 0

Sediile Teatrului Național „Mihai Eminescu” și Filarmonicii Naționale de la Chișinău ar putea fi renovate cu sprijinul financiar al României. Despre acest lucru au discutat ministrul Culturii de la Chișinău, Sergiu Prodan, cu Sergiu Nistor, consilierul președintelui României, în cadrul unei întrevederi la Palatul Cotroceni.

Cei doi au discutat pe marginea proiectelor comune care au primit, de Ziua Europei, înaltul patronaj al președintei R. Moldova, Maia Sandu, și al președintelui României, Klaus Iohannis.

„Se impune necesitatea unei singure strategii de promovare a valorilor culturale, de aceea credem că, la evenimentele importante externe, elementul cultural comun trebuie demonstrat. Urmează o perioadă cu multe evenimente: Salonul Internațional de Carte „Bookfest” la Chișinău, Festivalului Teatrelor Naționale din R. Moldova și din România, precum și o agendă comună în viitor”, a menționat ministrul Prodan.

Alte subiecte abordate în cadrul întrevederii țin de activitatea grupurilor naționale de lucru în vederea elaborării dosarelor de patrimoniu pentru înscrierea în Lista Reprezentativă UNESCO, crearea unui grup comun de lucru privind reformarea domeniului patrimoniului cultural al R. Moldova, sprijinul în vederea restaurării unor edificii simbolice pentru cultura R. Moldova, cum ar fi Teatrul Național „Mihai Eminescu” și Filarmonica Națională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий