COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Teatrele rămîn fără actori și spectatori

13 oct. 09:13   Societate
1132 0

Dispute între teatrele din Chişinău şi Ministerul Culturii. Directorii se plîng că, din cauza salariilor mici, dar şi a restricţiilor cauzate de pandemie, rămîn fără actori şi spectatori.

În replică, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, spune că vor rezista cei mai puternici şi cei care vor munci, transmite tvr.md.

Directorul Teatrului Guguţă, Gabriela Lungu, mai are în trupă 13 actori. Trei au plecat peste hotare, iar alţi doi îşi pregătesc şi ei bagajele.

Gabriela Lungu, directorul Teatrului Municipal de Copii "Guguţă": „Au plecat pentru că nu pot să le dau adaosuri la salarii, pentru că nu pot să fac bani adăugător. Pînă acum cînd nu erau toate interdicţiile astea, din ce juca teatru se făceau nişte cumulări la fondul teatrului.

Acum cu condiţiile care au fost impuse de prezentarea testelor şi a certificatelor de vaccinare la intrarea în sală nici spectatorii care veneau la teatre”.


Gabriela Lungu mizează pe ajutorul autorităţilor. Pe de altă parte, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, susţine că Primăria este responsabilă de finanţarea teatrelor din Chişinău. El a precizat că situaţia este diferită de la o instituţie teatrală la alta.

Sergiu Prodan, ministrul Culturii: „Perioada de după covid este foarte importantă şi unităţile teatrale şi teatral concertistice trebuie să fie gata la această perioadă de post-covid ca să poată atrage în sală spectatori, e concurenţă. Cel mai puternic trebuie să înflorească şi mai tare şi cine va lucra intens şi lucrul ăsta în primul rînd spectatorul îl va aprecia”.

Şi directorul Teatrului Satiricus, Alexandru Grecu, se plîngea că mai mulţi actori ar fi depus cerere de demisie din cauza salariilor mici.

Acum, spectatorii pot merge la teatre şi concerte doar dacă prezintă certificatele de vaccinare sau un test anti-covid negativ.

Conform noilor restricţii, sălile de spectacol funcţionează la jumătate din capacitate.0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X