Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3730

Teatrele de pe ambele maluri ale Nistrului construiesc în Moldova noi poduri prin cultură

31 mai. 08:00   Societate
1927 0

Teatrele de pe ambele maluri ale Nistrului continuă să-și unească eforturile creative, iar rezultatul noii lor colaborări va fi piesa "Țara orbilor" ("Страна слепых"), pe care o vor pune în scenă pe 25 iunie în cetatea Bender în aer liber.

După cum a spus pentru Noi.md regizorul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”, Artistul emerit al R. Moldova, Dmitri Koev, este vorba despre un proiect comun al Teatrului de dramă și comedie ”N. S. Aronețkaia” din Tiraspol. Transnistria și Teatrul Național ”D. Tanasoglu” din Ceadîr-Lunga, Găgăuzia.

Vor juca pe 25 iunie în Cetatea Bender piesa "Țara orbilor", după piesa cu același nume a artistului emerit al Rusiei, Nikolai Koleada.

Dmitri Konev a menționat că anterior regizorul Teatrului Național ”D. Tanasoglu” din Găgăuzia, Denis Baburin, a pus în scenă acest spectacol în Ceadîr-Lunga. Iar directorul Teatrului de dramă și comedie ”N. S. Aronetskaia” din Transnistria, l-a văzut și a vrut să pună în scenă acest spectacol la Tiraspol. Drept urmare, au apărut două spectacole "Țara orbilor", puse în scenă de același regizor și se joacă la Tiraspol și la Ceadîr-Lunga.
"Și acum teatrele au decis să combine actorii. O jumătate dintre actori vor fi din Teatrul de dramă și comedie ”N. S. Aronetskaia” din Transnistria, iar al doilea - de la Teatrul Național ”D. Tanasoglu” din Găgăuzia”, a spus Dmitri Konev.

Directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”, Artist emerit al Moldovei, a subliniat că acest proiect comun, acestă colaborare creativă a teatrelor de pe ambele maluri ale rîului Nistru, se încadrează în eforturile comune de a uni cetățenii de diferite naționalități din diferite regiuni ale țării noastre, de a crea punți în Moldova prin cultură prin intermediul tuturor teatrelor interetnice, între toate naționalitățile care locuiesc în republică, în condițiile în care regiunea trananistreană și Autonomia Găgăuză sînt o parte componentă a Moldovei Unite.


6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?