COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Taxe mai mici pentru autorizația specială de transport eliberată de ANTA

Taxe mai mici pentru autorizația specială de transport eliberată de ANTA

Taxe mai mici pentru autorizația specială de transport eliberată de către ANTA. Un proiect de lege a fost promulgat în Monitorul Oficial săptămîna aceasta.

Legea dată prevede modificarea art.350 și anexei nr. 3 „Taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate și neînmatriculate în Republica Moldova a căror masă totală, sarcină masică pe axă sau ale căror dimensiuni depășesc limitele admise” la titlul IX „Taxele rutiere” din Codul fiscal nr. 1163/1997, și anume micșorarea taxelor prevăzute în această anexă, transmite unimedia.info.

Pe parcursul anului 2019, Autoritatea administrativă „Agenția Națională Transport Auto” în parteneriat cu Programul USAID Reforme Structurale în Moldova a realizat o evaluare a condițiilor și a procesului de emitere a autorizației speciale de transport, care a avut ca scop îmbunătățirea procedurii menționate și uniformizarea taxelor, conform bunelor practici regionale și internaționale. Rezultatele evaluării au fost prezentate public în octombrie 2019 și printre propunerile de optimizare a procesului a fost și reducerea taxelor pentru acest tip de autorizații.


Micșorarea taxelor a fost posibilă datorită conlucrării eficiente cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, precum și Uniunea Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova, Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova. De asemenea, în procesul realizării evaluării sus-menționate au participat și companiile care prestează servicii cu unități de transport ce depășesc masa și dimensiunile admise.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load