Taxe ilegale pentru programarea la examenul auto de urgență. Totul se organizează prin interpuși

Viitorii șoferi care își doresc să suțină examenul auto în regim de urgență pot face acest lucru doar prin intermediul unor persoane interpuse.

Informația, însoțită de probe, a fost adusă la cunoștința redacției Noi.md de persoane care au căzut pradă acestor scheme.

Deși, pe site-ul Agenției Servicii Publice poate fi selectată opțiunea: programare urgentă, la modul practic, această serviciu este nefuncțional. Astfel, cei care își doresc să se programeze de urgență la examenul auto sînt nevoiți să apeleze la anumite persoane terțe, care, contra unei taxe neoficiale, asigură programarea respectivă în regim online.

Dacă în septembrie suma cerută pentru acest serviciu neoficial era de 100-150 de lei, acum a ajuns la 600 de lei. Asta în condițiile în care, viitorii șoferi oricum achită o taxă de stat pentru programarea urgentă.


Comunicarea cu persoanele interpuse se face prin viber, aceștia asigură programarea după care transmit datele cardurilor pe care sînt transferați banii.

Pe rețelele de socializare găsim mai multe astfel de grupuri care „prestează” serviciul de programare urgentă la examenul auto, inclusiv pe Instagram. Expeditorul imaginilor spune că a fost nevoit de cinci ori să achite taxa neoficială pentru programare în regim de urgență la examenul auto.

Reprezentanții Agenției Servicii Publice nu au venit deocamdată cu o reacție la aceste informații.

În imaginile de mai jos vedeți cum au loc discuțiile cu aceste grupuri și cum se fac plățile.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load