COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6640

Tatarstan va dona spitalelor din sudul Moldovei echipament medical performant

30 iul. 2020,, 16:14   Societate
1925 0

Guvernul Tatarstanului va acorda asistență Găgăuziei sub formă de echipament medical performant.

Subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii de lucru între bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, în cadrul căreia părțile au discutat un șir de subiecte de actualitate, transmite Noi.md.

Ambasadorul a subliniat disponibilitatea părții ruse de a acorda asistență autonomiei găgăuze în lupta cu COVID-19. În special, Oleg Vasnețov a anunțat că Guvernul Tatarstan a decis alocarea a 8 milioane de ruble pentru achiziționarea de echipamente performant pentru instituțiile medicale din UTA Găgăuzia.

În cadrul întrevederii, conducerea Găgăuziei a transmis părții ruse un raport privind realizarea asistenței umanitare sub formă de grîu alimentar primit din partea Federației Rusă în anul 2008.

Bașcanul și Ambasadorul Rusiei au discutat și despre cooperarea în domeniul atragerii investițiilor. Irina Vlah a menționat că în aceste zile în Găgăuzia se află un grup de investitori ruși interesați de deschiderea producției pe teritoriul autonomiei.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽