Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Tariful la gaz în februarie ar putea scădea

20 ian. 08:15   Societate
2270 0

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, consideră că începînd cu luna februarie consumatorii ar putea plăti cu 10% mai puțin pentru un metru cub de gaze naturale. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Trebuie să ne răspundă ANRE. La moment, din ceea ce vedem noi, ar fi un motiv să se reducă tariful nu cu foarte mult, procentual, cred că în jur de 10%, probabil, din februarie.

Ajustarea tarifului depinde de prețul de mediu cu care Energocom va vinde gazul către Moldovagaz, calculele le va face Energocom, iar acestea ar putea fi transmise ANRE sau Moldovagaz ar putea solicita modificarea tarifului” a menționat vicepremierul.

Totodată, Andrei Spînu a explicat de ce tariful la gaz nu scade acuma.

„Noi la Guvern nu am vrut și nu vrem să riscăm. Nu am pierdut nimic, și am luat cele mai bune decizii. Am cumpărat permanent sub prețul de piață. Dacă prețurile erau mai mari, ne confruntam din nou cu problemă.


Nu cred că e o gestionare proastă a banilor publici. Noi vom continua să cumpărăm gaz și la prețul mic. Dar trebuie să îl folosim pe acesta cumpărat deja. 100 milioane am folosit în decembrie, 100 de milioane folosim în ianuarie, mai avem februarie, martie, vara în față și după iarna următoare.

Acest preț mare trebuie să ni-l asumăm. Nu avem altă soluție. Nu am putut să las țara așteptînd că mîine poate prețul va scădea, Exista un risc ca prețul să fie mai mare decît acuma”, a precizat Spînu.

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?