X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1454

Tarifele la transportul auto de călători ar putea fi mărite

10 aug. 2018,, 09:49   Societate
4329 2

Ministerul Economiei și Infrastructurii va examina ajustarea tarifelor la transportul auto de călători pe rutele regulate naționale, după ce o propunere în acest sens a parvenit din partea Consiliului Consultativ, transmite Noi.md

Potrivit raportului de expertiză, tariful pentru transporturile auto de călători prin servicii regulate ar trebui să fie în mărime de 0,58 lei pentru un kilometru. Subiectul a fost discutat de membrii Consiliului Consultativ, ca urmare a solicitării patronatelor din transport și a deciziei luate de membrii Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective (CNCNC), la ședința de săptămâna trecută.

În cadrul ședinței, reprezentanții transportatorilor au propus ca tariful pentru transporturile auto de călători să fie stabilit în conformitate cu cheltuielile reale.

Potrivit lor, creșterea prețurilor la carburanți, lubrifianți, piese de schimb, precum și majorarea salariului minim pe economie duc la învechirea autobuzelor și microbuzelor antrenate în transportul de călători și au un impact negativ asupra ramurii de transport.

Ministerul Economiei și Infrastructurii va examina situația și va veni cu soluții pentru îmbunătățirea situației din domeniul transporturilor de călători.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?