X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Sute de studenți din Ucraina ar putea fi transferați la o Universitate din Moldova

5 iun. 11:45   Societate
5874 0

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a avut o întrevedere cu rectorul Universității Naționale „V. N. Karazin” din Harkov, Ucraina, Tetyana Kaganovska.

La întîlnire au mai participat și Secretarul de Stat Adriana Cazacu, rectorul Universității de Stat din Moldova Igor Șarov, alți reprezentanți ai celor două instituții, transmite Noi.md.

Părțile au abordat subiectul privind inițierea unor programe comune de studii în domeniile: științe ale educației, drept, științe economice, tehnologii ale informației și comunicațiilor. De asemenea, oficialii s-au referit și la posibilitățile de participare a cercetătorilor moldoveni și ucraineni în proiecte internaționale comune de cercetare.

Un alt subiect important al discuțiilor a fost posibilitatea transferării la Universitatea de Stat din Moldova a circa 600 de studenți străini care învață la Universitatea Harkov, pentru a le asigura acestora condiții sigure de instruire. De menționat că Universitatea din Harkov este printre primele 750 de universități din lume.

7
1
2
3
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав